Home » Geld lenen voor een auto

Geld lenen voor een auto

Geld lenen voor een auto

Ben je op zoek naar een passende manier om geld te lenen voor een auto? Er zijn verschillende opties, afhankelijk van jouw persoonlijke en financiële situatie. Zo kun je kiezen om een bedrag op te nemen bij een dealer of de auto te leasen via een leasemaatschappij.

Ook is het mogelijk om via de bank voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet te gaan. In dit artikel lees je wat deze opties voor jou betekenen en wat erbij komt kijken. Zo ben je ervan verzekerd dat je de juiste lening kiest.

Geld lenen voor een auto bij een dealer

Het is afhankelijk van je persoonlijke en financiële situatie waarom je geld wilt lenen voor een auto. Je kunt ervoor kiezen om een bedrag op te nemen bij vrienden of familie, maar dit wordt afgeraden omdat de drempel voor het terugbetalen lager ligt. Een eerste optie is om een bedrag te lenen bij de dealer.

Zo kun je het eerste deel vooraf betalen en het tweede deel over x aantal jaar. Of je kunt per maand een bedrag betalen, in plaats van het hele bedrag in één keer. Het klinkt aantrekkelijk, maar vergeet niet dat je ook rente betaalt.

Autobedrijf

Twee vormen van lenen

De rente voor geld lenen voor een auto die je betaalt ligt meestal erg hoog en daarnaast is de looptijd lang. Mocht je betalen per maand en mis je een betaling, dan kan de dealer de auto terugnemen. Hij is namelijk pas van jou als je hem volledig hebt afbetaald. Het is ook mogelijk om een bedrag te lenen bij de bank. In dat geval kies je óf voor een persoonlijke lening of voor een doorlopend krediet.

Bij een persoonlijke lening krijg je een vast bedrag en dit is ideaal als je weet hoeveel geld je nodig hebt.

Een passende looptijd

Bij het geld lenen voor een auto weet je dan hoeveel je maandelijks betaalt, wat de rente is en hoelang je hebt om terug te betalen. Zo kies je voor een looptijd die bijvoorbeeld gelijk staat aan het gebruik van de auto. Maak de looptijd nooit langer dan dat je hem gebruikt, omdat het zonde is om restschuld op te bouwen als je de auto niet meer gebruikt.

Een tweede optie is het doorlopend krediet. Hier weet je nog niet hoeveel geld je nodig hebt om geld te lenen voor een auto.

De optie tot leasen

Het voordeel van het doorlopend krediet bij geld lenen voor een auto is dat je tijdens de periode bezig bent met het aflossen van het bedrag. Tussendoor kun je deze afgeloste bedragen opnieuw opnemen. Het is meestal niet verstandig om te kiezen voor een doorlopend krediet, omdat je voor langere tijd geld kunt krijgen.

Deze leenvorm wordt meestal gebruikt bij een verbouwing met niet vastgestelde kosten. Ten slotte is er nog een laatste manier. Je kunt hem namelijk ook leasen. Je betaalt dan een vast bedrag per maand aan de leasemaatschappij. Kortom, er zijn genoeg manieren om uit te kiezen!