Home » Goedkope Lening

Goedkope Lening

Goedkoop Geld Lenen

Wil je graag een goedkope lening afsluiten, dan ben je waarschijnlijk op zoek hoe en waar je dit het beste kunt doen. Omdat het afhankelijk is van je persoonlijke en financiële situatie, is er niet zo snel een kredietverstrekker die de goedkoopste is. Daarnaast wordt het totale bedrag van de lening ook bepaald door de rente en de looptijd van het contract.

Je kunt daarom het beste verschillende kredietverstrekkers met elkaar vergelijken. Om je hier zo goed mogelijk mee te helpen, lees je hier enkele tips hoe je het beste een goedkope lening kunt afsluiten bij een kredietverstrekker.

Tips bij een goedkope lening

Ten eerste is het belangrijk dat je het doel van de goedkope lening voor ogen hebt. Wil je bijvoorbeeld een auto kopen, dan heb je een gericht geldbedrag, maar wil je een verbouwing dan is het kostenplaatje nog niet helemaal bekend. Er zijn aanbieders die goedkopere leningen hebben voor bepaalde leendoelen.

Op basis hiervan kun je een beslissing maken of je voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet gaat. Bij een persoonlijke krijg je een vast bedrag dat je per maand terugbetaalt. Hierbij krijg je ook een vast rentepercentage.

Maandlasten

Verschillende maandlasten vergelijken

Wil je een goedkope lening met een doorlopend krediet, dan kun je flexibel geld lenen bij een kredietverstrekker. Je betaalt dit per maand terug en in de tussentijd kun je het afgeloste bedrag ook opnieuw opnemen. Beide vormen van lenen hebben zowel voor- als nadelen, dus denk er altijd even goed over na voordat je een beslissing neemt.

Daarnaast lijkt het misschien aantrekkelijk om het geleende geld af te sluiten met goedkope maandlasten, maar met een langere looptijd ben je duurder uit. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een met hogere rente, maar met een kortere looptijd.

Mogelijkheid tot oversluiten

Het is ook mogelijk om een goedkope lening of als je er meerdere hebt, over te sluiten. Wanneer je ze dan oversluit naar een goedkopere bespaar je eenvoudig op je maandlasten. Hierdoor heb je wat meer ruimte in je financiën. Kijk in ieder geval altijd naar wat je in totaal betaalt voor het geleende som geld.

Zo weet je precies wat je ontvangt en wat je uiteindelijk terugbetaalt aan de kredietverstrekker. Het oversluiten van een lening is extra voordeliger als de rente in de tussentijd gedaald is. Je betaalt dan minder rente dan bij een andere kredietverstrekker.

Vergelijk verschillende kredietverstrekkers met elkaar

Het is aan te raden om bij een kredietverstrekker een goedkope lening af te sluiten waar je boetevrij meer geld aflost. Dit betekent dat je tussentijds een bedrag extra kunt aflossen, zonder dat je er meer voor betaalt. Dit is handig als je een financiële meevaller hebt of bijvoorbeeld loonsverhoging. Kijk wel altijd goed naar de voorwaarden die worden gesteld en lees de kleine lettertjes.

Zo ben je goed voorbereid op het afsluiten van een leencontract. Vergelijk verschillende kredietverstrekkers met elkaar zodat je uiteindelijk een keuze kunt maken voor een goedkope lening die past bij je persoonlijke en financiële situatie.