Home » Lening Aanvragen

Lening Aanvragen

Goedkope Lening

Heb jij verschillende leningen vergeleken en wil je graag een lening aanvragen? De meeste mensen denken dat het een moeilijke en langdurige klus is, maar dat is het gelukkig niet. Het is namelijk heel eenvoudig en als je de juiste stappen neemt dan is het zo gedaan. Voordat je definitief geld wilt lenen krijg je altijd eerst een offerte.

Zo kun je verschillende leningen met elkaar vergelijken en kijken welke het beste bij je past. Om je beter te helpen bij een lening aanvragen, lees je hier hoe je dit het beste aanpakt en hoe je een lening kunt afsluiten.

Een offerte bij een lening aanvragen

Een lening aanvragen is eigenlijk heel simpel. Heb je een lening voor je, dan klik je op ‘aanvragen’ en vul je het aanvraagformulier in. Dit wordt dan doorgestuurd naar de kredietverstrekker. Daarna word je aanvraag beoordeeld en als alles in orde is maakt de kredietverstrekker een offerte op. Als je een lening aanvragen doet tijdens kantoortijden heb je de offerte meestal dezelfde dag nog.

Ga jij vervolgens ook akkoord, dan stuur je de offerte ondertekend terug. Voeg hierbij ook de vereiste documenten toe, bijvoorbeeld een kopie van je paspoort en je laatste loonstroken.

Aanvragen

Hoelang duurt het aanvragen?

Is de gemaakte offerte weer terug bij de kredietverstrekker, dan hoor je na twee á drie dagen of het lening aanvragen is goedgekeurd. Vervolgens ontvang je het aangevraagde geldbedrag na één tot vier werkdagen op je rekening. Er gaan dus wel een aantal dagen overheen voordat alles is geregeld, maar dan ben je er wel zeker van dat het goed gebeurt.

De kredietverstrekker moet ook nagaan of je het geldbedrag wel kunt terugbetalen. Daarom kijkt hij eerst of je wel voldoet aan de voorwaarden en of je in aanmerking komt om geld te lenen.

Bureau Krediet Registratie

Bij een lening aanvragen krijg je ook te maken met de Bureau Krediet Registratie (BKR). Zij kijken na of je geen betalingsachterstand hebt en of je netjes op tijd aflost. Is dit het geval, dan heb je een positieve BKR-registratie. Zijn er wel problemen (geweest) en heb je een negatieve BKR-registratie, dan kan je in de meeste gevallen geen geld lenen.

Mocht je niet weten of je geregistreerd bent bij het BKR, dan kun je dit opvragen. Heb je bijvoorbeeld een creditcard of een mobiel-abonnement hoger dan €250,- euro? Dan word je bij het BKR geregistreerd.

De keuze voor een minilening

Sommige kredietverstrekker voeren alleen lening aanvragen uit bij bedragen hoger dan €5.000,-. Het is ook mogelijk om een kleine lening aan te vragen, dit wordt een minilening genoemd. Je kunt dan tussen de €100,- en €1.500,- euro aanvragen. Echter is de terugbetaaltijd meestal maar twee maanden. De rente die je hierbij betaalt ligt er hoog en daarom wordt het meestal afgeraden om een minilening af te sluiten.

Je moet heel zeker zijn dat je het bedrag op korte termijn terug kunt betalen. Wanneer je dit niet doet, dan krijg je flinke boetes. En dat is natuurlijk zonde.