Home » Minilening

Minilening

Het kan gebeuren dat je snel geld nodig hebt, dan is een minilening een van de opties waar je uit kunt kiezen. Je leent dan een klein bedrag dat je binnen een bepaalde tijd weer terugbetaalt. Het fijne is ook dat je zonder Bureau Krediet Registratie een geldbedrag kunt lenen. Je wordt dan niet opgenomen in het register.

Om een minilening aan te vragen heb je niet veel nodig en het duurt ook niet erg lang. In dit artikel lees je hoe het werkt, hoeveel geld je kunt lenen en wat er allemaal bij komt kijken om geld te lenen.

Hoe werkt een minilening?

In tegenstelling tot een persoonlijke lening of een doorlopend krediet heb je een minilening zo aangevraagd. Het duurt ongeveer tien minuten om aan te vragen en het enige dat je nodig hebt is een kopie van je identificatiebewijs en iemand die garant voor je staat. Hij of zij weet dan dat je dit geld hebt geleend.

Dit kan een vriend, familielid of partner zijn die een formulier tekent waarin hij/zij akkoord gaat om financieel garant te staan voor jou. De keuring zelf duurt maximaal één werkdag en na akkoord heb je het geld binnen 24 uur op je rekening gestort.

Goedkoop geld lenen

Hoeveel geld kan ik lenen?

Bij een minilening is het ook handig om te weten hoeveel geld je kunt lenen. Als nieuwe klant ligt het bedrag meestal tussen de €100,- en de €400,- euro. Heb je dit netjes op tijd terugbetaald, dan is het ook mogelijk om hogere bedragen te lenen. Denk hierbij aan een geldbedrag tussen de €100,- en €1500,- euro.

Dit bedrag betaal je binnen 15 tot 62 dagen terug.  Bij een minilening komen ook nog andere kosten kijken. Dis is echter afhankelijk van de looptijd, de hoogte van het geleende bedrag en van de externe garantsteller.

De kosten voor rente

In de meeste gevallen is het zo dat hoe langer de looptijd van de minilening is, hoe hoger de kosten zijn. Het rentepercentage ligt meestal tussen de 8.86% en 9.86%, maar het is ook afhankelijk van de externe garantsteller. Regel je dit zelf, dan betaal je geen extra kosten. Regel je het niet zelf, dan kan dit zomaar oplopen tot 22% tot 48% meer over de lening.

Daarom is het aan te raden om altijd zelf iemand te regelen voor het garant stellen. Dan hoef je niet nog extra kosten te betalen. Het aanvragen van een minilening is dus eenvoudig en snel geregeld.

De voor- en nadelen

Er zijn ook een aantal voor- en nadelen te benoemen van een minilening. Het voordeel is dat je kleine geldbedragen kunt lenen zonder toetsing van het BKR. Ook wordt het geld direct op je rekening gestort en er wordt niet gevraagd waarvoor je het geld wilt lenen.

Het aanvragen is ook mogelijk als je student bent of werkzoekend. De nadelen van een minilening zijn dat je het geld snel moet aflossen en dat je de eerste keer maximaal €400,- euro kunt lenen. Ook komen er extra kosten bij als je kiest voor een externe garantsteller.