Home » Snel geld lenen

Snel geld lenen

Snel geld lenen

Wil je snel geld lenen? Het is in de meeste gevallen mogelijk, mits je voldoet aan de voorwaarden. Er zijn banken en kredietverstrekkers die je helpen bij de verschillende mogelijkheden voor een lening, zoals een persoonlijke lening, een doorlopend krediet, een minilening of een creditcard. In dit artikel lees wat het allemaal inhoudt en welke stappen je kunt nemen om snel geld te lenen.

Deze stappen zijn van essentieel belang, omdat je zo op een veilige en snelle manier kunt lenen. Verdiep je altijd in de mogelijkheden die er zijn, dan weet je waar je aan toe bent.

Snel geld lenen bij een persoonlijke lening

De eerste stap is om te kiezen voor de juiste leenvorm bij snel geld lenen. Een persoonlijke lening kies je wanneer je weet welk bedrag je nodig hebt. Je betaalt een vast bedrag per maand met een vaste rente en je leent daarbij eenmalig een groot bedrag. Bij het doorlopend krediet kan je tussendoor meer opnemen en je betaalt alleen zodra je het bedrag hebt opgenomen.

De rente is niet vastgesteld en kan daardoor stijgen of dalen. Bij een minilening kan je een bedrag ontvangen, maar vaak niet meer dan €750,- euro. De rentes zijn hierbij wel hoger.

Credit card

Kies een creditcard

Bij de laatste mogelijkheid kun je gebruik maken van een creditcard, hierbij kan je snel geld lenen tot aan de kredietlimiet. De aankopen reken je eens per maand af. Kan je het tijdelijk niet terugbetalen, dan opent er een automatisch krediet dat je weer als een doorlopend krediet terugbetaalt. De tweede stap is het bepalen van de hoogte van je leenbedrag.

Wil je een auto kopen, dan is een persoonlijke lening passend. Heb je een verbouwing en weet je nog niet hoeveel je moet lenen, dan kies je meestal voor een doorlopend krediet.

Vergelijk meerdere aanbieders

De derde stap bij snel geld lenen is het vergelijken van meerdere aanbieders. Het is aan te raden om dit te doen, zodat je verschillende rentepercentages kunt vergelijken. Dit is meestal wel afhankelijk van enkele persoonlijke gegevens, zoals jouw leen- en betaalhistorie en of je bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) geregistreerd bent.

Je kunt dan meteen een offerte aanvragen, zodat je weet of het mogelijk is om geld te lenen. Is alles in orde bij de BKR-check, dan krijg je de lening toegewezen. Mocht er een negatieve BKR-check zijn, dan kan je het beste contact opnemen met je bank.

Minilening of een microkrediet

Het is ook mogelijk om bij een negatieve BKR-check snel geld te lenen. De enige twee opties zijn dan een minilening of een microkrediet. Je leent hiermee een klein bedrag zonder dat dit geregistreerd wordt in het BKR. Het enige nadeel is dat je wel een erg hoge rente betaalt. Kies hier alleen voor als het geld echt heel dringend is en je verzekerd bent dat je het kan terugbetalen.

Snel geld lenen kost namelijk geld en het is belangrijk dat je niet in de problemen komt. Overleg altijd met je bank of kredietverstrekker wat je het beste kunt doen.